3º PUESTO / ENCÉN EL NADAL / BARCELONA 2015




JOGUINA DEL VENT

L’ interès per la meteorologia i el clima va molt més enllà, i també descansa en la fascinació per la bellesa i la màgia de molts dels fenòmens que ens brinda el cel: els colors indescriptibles de l’arc de Sant Martí, la immaculada bellesa d’una copiosa nevada, el sobrenatural espectacle d’alguns fenòmens òptics com l’espectre de Broken o les aurores boreals...
La sorpresa que seguim sentint per tots aquests fenòmens guarda molta relació amb la nostra atàvica feblesa per la bellesa de tots els esdeveniments de la natura que fan demanar-nos pels nostres propis orígens com a fills de les estrelles.

La instal·lació que proposem per la campanya nadalenca de 2015 té dues característiques que la fan especial i al mateix temps innovadora;
La primera és global, és a dir, afecta a tot el carrer. Dotem a cada grup de peces de diferents colors creant una transició lumínica de calent a fred, el que fa que el conductor, que va a una certa velocitat, vegi damunt ell una llarguíssima columna lluminosa de diverses tonalitats que ens recorda els cels boreals.
L’altra característica és particular, més enfocada al vianant; el moviment. La peça està formada per cèrcols que amb el vent es tornen eteris i sense pes, comencen a girar a diferents ritmes jugant amb el vent i creant un efecte òptic i lumínic espectacular.